Sesi pemindahan ilmu antara FKTE dengan murid-murid Sekolah Kebangsaan Batu 8, Changlun Kedah.

3 Julai 2023 | Sesi pemindahan ilmu (knowledge transfer) antara FKTE dengan murid-murid Sekolah Kebangsaan Batu 8, Changlun Kedah.

Fakulti Kejuruteraan & Teknologi Elektrik, UniMAP telah menerima kunjungan murid-murid dan guru pengiring dari SK Batu 8, Changlun bagi sesi pemindahan ilmu berkaitan aplikasi robotik dan IOT. Sesi ini dijalankan bertujuan menterjemahkan idea murid-murid kepada model yang akan dibawa ke pertandingan ‘National FELDA Robotic Challenge 2023’. Tahniah kepada warga SK Batu 8, Changlun yang telah terpilih ke pertandingan tersebut.

Jutaan terima kasih diucapkan kepada staf FKTE yang terlibat iaitu En. Mohd Fayzul, En. Zainuddin, En Shuhaimi dan Puan Diyya Hidayah yang membantu sesi pemindahana ilmu ini dan guru-guru SK Batu 8 yang terlibat dalam memainkan peranan bagi memupuk minat ke arah sains dan teknologi.